Eerste Beurtschip vertrekt uit Amsterdam

Verwisseling als eerste in Warmond!
Vanmorgen om ongeveer 10:30 is de Verwisseling als eerste strontschip na een mooie strijd op de westelijke ringvaart aangekomen in Warmond. Na de verplichte rust aan het begin van zijkanaal-c lagen De eenvoud, De Verwisseling en de Zes gebroeders nog dicht bij elkaar. Op de voet gevolgd door de Westenwind. De aanloop naar de Klolksluis in Spaarndam bleek echter door de toenemende wind nog vrij lastig. Als eerste konden de Verwisseling en de Zes Gebroeders schutten en maakten daarmee een verschil t.o.v.de achtervolgers. Verderop richting Warmond was de Verwisseling in staat om het verschil met de Zes Gebroeders steeds iets groter te maken wat resulteerde in een mooie aankomst als eerste schip in Warmond. De Geertje Rosa en de Eenvoud lijken een inhaalslag te maken richting de Zes Gebroeders en naderen de Kaag. Na een verplichte stop van 2 uur i.v.m. het lustrumjaar zal aan de terugweg worden begonnen. De verwachting is dat dit door de straffe westenwind snel zal gaan en we verwachten het eerste schip in de loop van de nacht terug in Workum.

Filmpje aankomst Verwisseling in Warmond (ook via zeilvracht.nl te zien)

De Zware klasse heeft ook door de straffe wind moeite om Warmond te bereiken. De Willem Jacob gevolgd door de Maria zijn aan het jagen in de oostelijke ringvaart ter hoogte van de Westeinder en wachten straks nog een zware klus op de kagerplassen.  De Anna Meintje en de Vriendschap volgen op enige afstand.

Nicolaas Mulerius vertrekt als eerste beurtschip uit Amsterdam!
Op een paar schepen na zijn alle Beurtschepen inmiddels aangekomen in Amsterdam. O.a. de Lutgerdina, De Gulden Belofte, De Avontuur en de Moeke Zorn zijn nog onderweg naar Amsterdam.
Daar is inmiddels de Nicolaas Mulerius vertrokken en begonnen aan de terugweg. Ook dit zal waarschijnlijk behoorlijk snel gaan maar met o.a. Hoorn en Volendam nog op het menu kon het nog wel eens een pitteg tocht worden.