Warmond


Voorgenomen invulling programma 50 jaar Strontrace in Warmond

Exacte tijden moeten nog worden vastgesteld, een en ander afhankelijk van de aankomsttijden van de schepen.
We gaan ervan uit dat, net als bij andere lustra, de schepen 2 uur in Warmond blijven liggen in plaats van 1 uur.

 • Ontspannende verrassing voor de schippers en hun bemanningen
  Nu de schepen 2 uur in Warmond blijven liggen, hebben we tijd om de bemanningen, naast de bekende erwtensoep, een ontspannende verrassing aan te bieden,  waarmee ze vol energie de terugweg naar Workum weer kunnen aanvaarden.
 • Beurtvaart tussen Warmond en Oude Wetering
  We willen 1 of 2 keer op dinsdag met in ieder geval 1 platbodem met passagiers van Warmond naar Oude Wetering en terug varen. Zo mogelijk start gelijktijdig een beurtvaart van Oude Wetering naar Warmond en terug (Rob Ligtenberg).
 • Ontmoetingstochtjes met salonboot De heere Schouten
  Op dinsdag vertrekt De heere Schouten een aantal malen om de aankomende strontschepen tegemoet te varen, of vertrekkende schepen uitgeleide te doen.
 • Onthulling van een blijvend aandenken aan de Strontrace in Park Groot Leerust
  In de koepel van het theehuisje hebben we een aantal jaar geleden al de namen van alle eerst in Warmond aangekomen schepen sinds 1974 vastgelegd. Nu een aandenken aan 50 jaar Strontrace in het park zelf. De feestelijke onthulling daarvan zal op een passend moment op dinsdag plaatsvinden.
 • Scheepsbouw in het park
  Dinsdagmiddag (en mogelijk ook woensdag) zal Alexander de Vos van de historische scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel aanwezig zijn met een in aanbouw zijnde Tjotter.
 • Veiling en optreden Warmonds Schippertjeskoor
  Op dinsdagavond organiseren we een strontveiling. In ieder geval zal de aangeleverde stront worden geveild, maar we hopen ook andere leuke zaken binnen te krijgen die ter veiling zullen worden aangeboden.
 • Terras
  Vanaf het eerste schip op dinsdag tot het laatste schip op ... is de tent van de Stichting Zeilvaart Warmond en het terras open voor publiek.