Boek 50 jaar Beurtveer & Strontrace


Informatie over het boek 50 jaar beurtveer en Strontrace.

Lustrumboek: Vijftig jaar bikkelen. Een halve eeuw door de wind in Strontrace en Beurtveer.

Hoe het voelt om verdwaald te zijn in de mist, op een nachtelijk Markermeer. Vrachtschepen horen naderen zonder te weten waar vandaan. Urenlang nat van regen, zweet en het water van de vaarboom door het gangboord heen en weer. En waarom zag schipper Tsjerk geen andere optie dan zijn kluiverboom door de ruit van het theehuis te jagen? De verhalen van teams die opgaven, gebroken, uitgeput of zonder opties om verder te gaan.

Maar er is ook de trots. Op de schepen, die er nog altijd fantastisch uitzien. Op het evenement. Maar vooral op het feit dat we al vijftig jaar bewijzen dat de zeilende vrachtvaart niet alleen iets is uit het verleden.

Kortom, vijftig jaar Strontrace en Beurtveer vastgelegd in het boek dat je van bezig tot eind met plezier zult lezen. Met verhalen, de beelden maar ook technieken tips en trucs voor deze 'oefening onder zeil'.

Details boek 'Vijftig jaar bikkelen': hard cover, full color, ? pagina's, prijs: ?

Eerder verschenen al twee boeken. Eerst het boek '10 jaar Strontrace, Beurtveer en visserijdagen onder zeil' in 1983. Later kwam het 25 jarig lustrumboek uit met de schitterende titel 'En... oprotten nou!' Ook het Workumer Shanty-festival was toen onderdeel van het boek.

Voorinschrijving...