45e Strontrace en Beurtveer gestart!

Vanmiddag om 13:00 uur zijn de 45e Strontrace en beurtveer van start gegaan in Workum.
Onder grote belangstelling zijn de 13 strontschepen en 17 beurtschepen op weg gegaan naar respectievelijk Warmond en Amsterdam (Durgerdam). Onder vooralsnog ideale omstandigheden zijn de schepen inmiddels al een aardig eind op weg naar de eerste havens. De routekeuze van de Beurtschepen lijkt verdeeld over Medemblik en Lemmer. Maar ook enkele schepen kiezen ervoor om Urk aan te doen als eerste haven. Met een verwachtte toenemende wind uit west tot zuidwest zullen we zien welke keuze de juiste zal zijn. Bij de strontschepen gaat de strijd voorin vooralsnog tussen de verwisseling en de 6 gebroeders op weg naar Lelystad. De wind is nu nog noordwest waardoor het erg snel lijkt te gaan.

Kijk voor meer actuele informatie op facebook of volg de schepen via track en trace op www. zeilvracht.nl