Houd me op de Hoogte 2022 – 08 13:42 Warmond,…

Workum, 18 oktober 2022

Strontrace
Om 13.42 is de Eenvoud in Warmond bij het keerpunt aangekomen en heeft de zakken met mest afgeleverd. Om 14.42, na het tekenen van de vrachtbrieven en het nuttigen van een borreltje met keermeester Christiaan Tromp mogen ze beginnen aan de terugreis naar Workum, via Amsterdam.
Een uur en 10 minuten later arriveerde ook de Sterke Jerke, zij mogen om 15.52 verder. De achtervolgers, Willem Jacob, Nooit Volmaakt en Spes zitten in Haarlem, de Jonge Durk zit net boven Haarlem. De Vooruitgang is via Amsterdam gegaan en kruist op dit ogenblik over de Nieuwe Meer.

Beurtveer
Eerst maar de Nicolaas Mulerius, zij zijn door Amsterdam en onderweg naar Warmond in hun rusttijd.
Bontekoe, Avontuur, Gulden Belofte en de Kleine Jager zijn op het Markermeer aan het kruisen naar Hoorn, De Pallieter ligt daar nog te rusten. De Eenvoud ligt nog te rusten in Bloq. De Lutgerdina is inmiddels in de Lemmer. En de rest is nu onderweg van Lemmer naar Enkhuizen, de Wilhelmina heeft zich bij die groep gevoegd na Lemmer te hebben aangedaan.