Houd me op de Hoogte 2021 – 12 De prijzen verdeeld,…

Workum, Donderdag 21 Oktober 2021

De prijzen zijn verdeeld,...
Na een onstuimige week met veel wind en horizontale regen, het afhandelen van de protesten en het doorspitten van de journaals, zijn de prijzen en brijlepels zojuist uitgereikt op een prijsuitreiking in werf de Hoop.
In het Beurtveer is voor het eerst in de geschiedenis een brijlepel uitgereikt aan twee schepen/schippers. Na alles uitgerekend en meerdere malen gecontroleerd te hebben bleken de Eenvoud en de Deinemeid exact - op de minuut nauwkeurig - dezelfde tijd te hebben gevaren. In een recordtijd? van 22 uur en  57 minuten hebben zij de reis naar A'dam en terug volbracht. Voor zover bekend is dit voor het eerst in de geschiedenis van 47 jaar Beurtveer.

In de Strontrace heeft de Pallieter van Remy de Boer beslag gelegd op de eerste plaats in de zware klasse. gevolgd door de Willem Jacob van Tsjerk Hesling Hoekstra. In de lichte klasse ging de brijlepel naar de Sterke Jerke van Pieter Jilles Tjoelker.

Rest ons het opruimen van ons verblijf van afgelopen week - met dank aan Craiq en de Wending - en vooruit kijken naar volgend jaar. We gaan er van uit dat we elkaar dan weer kunnen zien tijdens een compleet evenement met een markt op zondag, Liereliet, Visserij, feest op donderdag, een heleboel deelnemers en veel mensen op de dijk...
Dank aan alle vrijwilligers, havenmeesters, vaarwegbeheerders, brug- en sluiswachters en de deelnemers die ons geholpen hebben deze 47e editie te kunnen organiseren. Wij hebben er van genoten en we hopen jullie ook!

Tot ziens volgend jaar van 16 t/m 20 oktober 2022 in Workum tijdens de 48e editie van Beurtveer en Strontrace!
 
We hebben veel foto's en filmpjes verzameld in dit digitale album :https://photos.app.goo.gl/eFhTH9CwXQ89Jfan8
Ook de komende tijd zal daar nog wel wat aan worden toegevoegd. Dus wil je nog eens nagenieten? Dan weet je waar je moet zijn.

Voor vragen of informatie kijk op de website www.zeilvracht.nl of mail naar wedstrijden@zeilvracht.nl

Bestuur Zeilvracht,
Cecile, Renee, Gerrit-Jan, Jantien en Roos