Houd me op de Hoogte 2021 – 11 De laatsten,…

Workum, Donderdag 21 Oktober 2021

Zojuist is de Pallieter door de bemanning van de inmiddels in de haven van Workum liggende Beurt- en Strontschepen onthaald als eerst aankomende Strontschip in de Zware klasse. Hij blijft de Willem Jacob, die nog – met een wegvallende wind – op het Markermeer zeilt, ruim voor. Een prestatie van formaat voor Remy en zijn bemanning! Zoals gezegd zijn de Willem Jacob en de Maatje nog onderweg naar Workum. Wij verwachtten deze laatste strontschepen in de loop van de nacht in Workum.
In het Beurtveer zijn - op een na - alle schepen inmiddels terug in Workum. Alleen de Hoop doet Leven is nog onderweg van Medemblik naar Workum. Nadat het vandaag de gehele dag stevig heeft gewaaid lijkt het erop dat de wind zo goed als is weggevallen. Dat maakt het laatste stukje nog even lastig omdat ook de windrichting neigt naar iets met noord erin. We verwachten ze net als de laatste strontschepen ook in de loop van de nacht terug.
Morgen is het dan aan de journaal- en protestcommissie om een oordeel te vellen over de journaals en de ingediende protesten. Dat is er op dit moment maar een in het Beurtveer en de vraag is of die de uitslag nog gaat beïnvloeden? Met name in het Beurtveer lijken de verschillen klein en zullen de genoteerde tijden in de journaals de uiteindelijke winnaar van de brijlepel bepalen.
Morgen in de loop van de dag zal de uitslag bekend zijn en zullen de brijlepels worden uitgereikt.
 
We krijgen heel veel foto's en filmpjes van onze waarnemers in de havens en langs de ringvaart. In dit Google album worden ze verzameld en kun je ze dus bekijken. Het album wordt regelmatig voorzien van nieuwe foto's en filmpjes. https://photos.app.goo.gl/eFhTH9CwXQ89Jfan8

Voor vragen of informatie kijk op de website www.zeilvracht.nl of mail naar wedstrijden@zeilvracht.nl

Bestuur Zeilvracht,
Cecile, Renee, Gerrit-Jan, Jantien en Roos