Houd me op de Hoogte 2021 – 10 Eerste schepen binnen,…

Workum, Woensdag 20 Oktober 2021

Als eerste Beurtschip is van morgen rond de klok van half drie de Eenvoud gefinisht in de haven van Workum. kort daarop gevolgd door de Sterke Jerke als eerste in de Strontrace. Na de Sterke Jerke is inmiddels ook de verwisseling weer terug in Workum. Een knappe prestatie voor deze nieuwe bemanning. Met een windwaarschuwing ZZW-7 zijn de Nooit Volmaakt en de Jonge Durk inmiddels begonnen aan de oversteek van het Marker- en IJsselmeer. Het is welliswaar bezeild maar het is opletten geblazen door de op sommige momenten vlagerige wind. De Geertje Rosa en de Nynke hebben de strijd gestaakt maar zijn ook op weg naar Workum. We verwachten ze in de loop van de middag in Workum. In de Zware klasse hebben de Maatje en de Vooruitgang ook de wedstrijd opgegeven. De Pallieter en de Willem Jacob zijn nog onderweg richting Haarlem. Ze melden veel wind met vooral harde vlagen wat het erg lastig maakt om het schip onder controle te houden.
In het Beurtveer zijn inmiddels, behalve de eenvoud ook de Goede Verwachting en de Bontekoe weer terug in Workum. Het wachten is op de overige schepen. De Deinemeid ligt in Enkhuizen en zal in de loop van de morgen de oversteeg naar Workum gaan maken. De andere schepen zijn inmiddels anker op gegaan en weer onderweg. De Elizabeth heeft Lelystad inmiddels achter zich gelaten en koerst richting Workum. De rest vaart nog op het Markermeer en probeert nog de havens aan te doen welke op de heenweg zijn overgeslagen. Of dat allemaal gaat lukken ? Windwaarschuwing is ZZW-7 en dat maakt het er niet makkelijker op. In de loop van de dag weten we meer....

We krijgen heel veel foto's en filmpjes van onze waarnemers in de havens en langs de ringvaart. In dit Google album worden ze verzameld en kun je ze dus bekijken. Het album wordt regelmatig voorzien van nieuwe foto's en filmpjes. https://photos.app.goo.gl/eFhTH9CwXQ89Jfan8

Voor vragen of informatie kijk op de website www.zeilvracht.nl of mail naar wedstrijden@zeilvracht.nl

Bestuur Zeilvracht,
Cecile, Renee, Gerrit-Jan, Jantien en Roos