Houd me op de Hoogte 2021 – 09 Bijna,..

Workum, Dinsdag 19 Oktober 2021

Het eerste schip is in Workum! De eenvoud is rond half 9 vanavond aangekomen aan het begin van it Soal en geniet daar van minimaal 6 uur rust. Zo rond de klok van half 3 zullen zij straks gaan finishen. Daarna ia het wachten op de rest. De Deinemeid en de goede verwachting  liggen inmiddels in Enkhuizen en kunnen ook na minimaal 6 uur rust terug naar Workum. Deze schepen worden op de voet gevolgd door de Bontekoe die inmiddels ook de haven van Hoorn heeft aangedaan. Anderen zijn ook onderweg of liggen inmiddels in Durgerdam te wachten tot ze weer verder mogen gaan. Door de sterke zuidwestelijke wind hebben de schepen morgen nog een woelig dagje voor de boeg.
In de Strontrace is de Sterke Jerke inmiddels ter hoogte van Marken op weg naar Workum gevolgd door de verwisseling die zojuist het IJ heeft verlaten. De Sterke Jerke verwachtten we zo rond de klok van half 4 terug in de haven van Workum. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om dit moment met ons te vieren. Bier en bloemen zijn geregeld,In de zware klasse zijn de Pallieter, de Vooruitgang en de Willem Jacob soort van gestrand vlak voor de Kaag. Door de harde zuidwestelijke wind is het nagenoeg onmogelijk om verder te komen. Hoe dat verder gaat zullen we nog even moeten afwachten. Vinden ze een moment van minder wind zodat ze verder kunnen, blijven ze wachten of staken ze de strijd ?
Morgenvroeg weten we waarschijnlijk meer.

We krijgen heel veel foto's en filmpjes van onze waarnemers in de havens en langs de ringvaart. In dit Google album worden ze verzameld en kun je ze dus bekijken. Het album wordt regelmatig voorzien van nieuwe foto's en filmpjes. https://photos.app.goo.gl/eFhTH9CwXQ89Jfan8

De schepen kunnen worden gevolgd via de track-en-trace op onze website www.zeilvracht.nl. Maar ook hier kun je alles volgen https://www.heelhollandzeilt.nl/strontracebeurtveer/

Voor vragen of informatie kijk op de website www.zeilvracht.nl of mail naar wedstrijden@zeilvracht.nl

Bestuur Zeilvracht,
Cecile, Renee, Gerrit-Jan, Jantien en Roos