Houd me op de Hoogte 2021 – 08 Op de Weg terug,…

Workum, Dinsdag 19 Oktober 2021

Inmiddels zijn de eerste schepen alweer op de weg terug. In het Beurtveer is het de Eenvoud die inmiddels Lelystad al is gepasseerd op weg naar Workum. Alle havens gedaan maar nog wel ergens de verplichtte rust van minimaal 6 uur doen. Het wordt in elk geval een snelle tijd. De andere beurtschepen liggen inmiddels (bijna) in Amsterdam of zijn ook op de terugweg. Hoe zal het de andere vergaan en dan met name de schepen die nog Hoorn en Urk aan moeten doen? Inmiddels begint de wind aardig aan te trekken en ook morgen overdag en een deel van de avond wordt veel wind verwacht. Tijd voor het maken van keuzes dus en waar gaan we nog een blok van minimaal 6 uur rust nemen ?
In de Strontrace zijn de Sterke Jerke en de Verwisseling inmiddels Haarlem gepasseerd en op weg naar naar de IJ-Toren om vandaar terug te zeilen naar Warmond. De stroomstoring in Haarlem heeft gelukkig niet geleid tot groot oponthoud. De verwisseling vaart overigens met een andere bemanning. Deze keer met als schipper Rene Oudshoorn proberen zij in de voetsporen te treden van Bas krom en de Brijlepel aan boord te houden. Dat wordt overigens nog een zware klus want de voorsprong van de Sterke Jerke is aanzienlijk. Verderop in het veld proberen de overige schepen in Warmond te komen. door de harde zuid-westelijke wind is dat echter een zware klus geworden. Zowel de Maatje als de Nynke hebben de strijd gestaakt en zijn op weg naar Warmond of Workum. In de zware klasse zijn de overige deelnemers ongeveer halverwege de ringvaart en hebben dus nog een aardig eind voor de boeg.

We krijgen heel veel foto's en filmpjes van onze waarnemers in de havens en langs de ringvaart. In dit Google album worden ze verzameld en kun je ze dus bekijken. Het album wordt regelmatig voorzien van nieuwe foto's en filmpjes. https://photos.app.goo.gl/eFhTH9CwXQ89Jfan8

De schepen kunnen worden gevolgd via de track-en-trace op onze website www.zeilvracht.nl. Maar ook hier kun je alles volgen https://www.heelhollandzeilt.nl/strontracebeurtveer/

Voor vragen of informatie kijk op de website www.zeilvracht.nl of mail naar wedstrijden@zeilvracht.nl

Bestuur Zeilvracht,
Cecile, Renee, Gerrit-Jan, Jantien en Roos