Houd me op de Hoogte 2021 – 06 Lemmer,…

Workum, Maandag 18 Oktober 2021

De Strontschepen zijn inmiddels bijna allemaal op het Markermeer en onderweg naar Amsterdam. Alleen de Maatje is nog onderweg naar Lelystad. In het Beurtveer Worden de routes van de deelnemers ook iets duidelijker, De meeste schepen hebben gekozen om Lemmer en Medemblik op de heenweg aan te doen. Hoe dat gaat uitpakken gaan we de komende uren zien. Was de keuze om eerst naar Lemmer te gaan de goede of hebben de schpen die eerst naar Medemblik de juiste keuze gemaakt ? Het is inmiddels ook lekker druk hier op de Wending in de haven van Workum. De wending fungeert deze week als wedstrijdschip en is ons onderkomen deze week. Ook is er minder goed nieuws; De kleine jager heet vanwege familieomstandigheden de strijd gestaakt en ligt inmiddels in Enkhuizen. Ook was er een aanvaring in Lemmer tussen de Nicolaas Mulerius en de wilhelmina. Gelukkig geen perssonlijke schade en ook die aan de schepen lijkt mee te vallen. Er gebeurt van alles....

De schepen kunnen worden gevolgd via de track-en-trace op onze website www.zeilvracht.nl. Maar ook hier kun je de wedstrijd volgen https://www.heelhollandzeilt.nl/strontracebeurtveer/

Omroep Friesland besteed ook weer aandacht aan de oefeningen onder zeil. Hier een item over de Reid en de start van de Strontrace en Beurtveer. https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1100602-video-strontrace-begonnen-met-eerbetoon-aan-bedenker-reid-de-jong

De schepen varen de nacht in op weg naar Warmond of Amsterdam. In tegenstelling tot voorgaande jaren mag de verplichtte rus in het Beurtveer in tweeen worden gesplitst. Wat gaan de schepen doen? Lang of kort liggen in Durgerdam en zo snel mogelijk weer terug om de voorspelde wind voor te zijn of te omzielen ? Morgenochtend weten we meer....

Voor vragen of informatie kijk op de website www.zeilvracht.nl of mail naar wedstrijden@zeilvracht.nl

Bestuur Zeilvracht,
Cecile, Renee, Gerrit-Jan, Jantien en Roos