Houd me op de Hoogte 2021 – 04 Een haven vol,…

Workum, Zondag 17 Oktober 2021

We zijn er weer!
De haven is inmiddels lekker gevuld met schepen en het is een gezellige bedrijvigheid van schepen en bemanning. De laatste schepen kwamen tegen 21:00 binnen na een soort van aanlooptocht vanaf Terschelling.
Morgen om 09:00 de schippersvergadering in scheepswerf de Hoop met de laatste mededelingen en ook de loting van de startvolgorde. De weersverwachting is dat er in de loop van de week redelijk wat wind komt te staan uit een overwegend zuidelijke richting. Hoe beïnvloed dit de route keuze in het Beurtveer? Zo snel mogelijk naar A'dam en alle havens aan doen op de terugweg naar Workum?
En de Strontrace? De 4 deelnemers in de zware klasse en de 6 in de lichte klasse wacht een waarschijnlijk zware tocht naar Warmond tegen de zuidelijke wind in. De schepen zijn te volgen via de track-en-trace

Let nog even op! Als je komt kijken naar hoe de schepen a.s. maandag de haven verlaten, denk dan om het parkeren (alleen op de aangegeven plekken) en geef elkaar de ruimte als je langs de schepen loopt.
De visserij gaat rond 11:00 op weg en vlak na het middaguur, zo rond 12:30, gaan ook de strontschepen beginnen aan hun reis naar Warmond. Daarna gevolgd door de beurtschepen. Na een groet aan Reid ter hoogte van "'t Tointsje" kiezen de schepen het ruime sop van het IJsselmeer om later in de week weer terug te keren in Workum.

Voor vragen of informatie kijk op de website www.zeilvracht.nl of mail naar wedstrijden@zeilvracht.nl

Bestuur Zeilvracht,
Cecile, Renee, Gerrit-Jan, Jantien en Roos