Houd me op de Hoogte 2021 – 03 Klûnen ?

Burgwerd, Vrijdag 15 Oktober 2021

Nog een paar dagen en dan gaan we los met de 47e Beurtveer en Strontrace!
De afgelopen weken is er hard gewerkt in de haven van Workum en de werkzaamheden zijn (bijna) klaar...
Er is nog iets met het straatwerk, water en stroom maar we kunnen liggen. Maar niet alleen in Workum wordt er nog gewerkt ook de kolksluis in Spaarndam biedt een bijzondere aanblik. I.v.m. een grote renovatie is de gehele sluis volgegooid met zand... Moeten de strontschepen nu klunen ? Nee hoor, dankzij de inzet van de vrijwilligers van de kolksluis kunnen we gebruik maken van de grote sluis ook buiten de reguliere bedieningstijden....
Enkele vrijwillige, gepensioneerde, sluiswachters zijn bereid om ook 's-nachts de strontschepen te schutten...
En natuurlijk worden de schepen tijdens het schutten voorzien van een kop lekkere soep. heel veel dank hiervoor!

Op NH nieuws een mooi filmpje over de restauratie van de kolksluis;
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/292829/uniek-plaatje-kolksluis-spaarndam-ligt-vol-met-zand

Let nog even op! Als je komt kijken naar hoe de schepen a.s. maandag de haven verlaten, denk dan om het parkeren (alleen op de aangegeven plekken) en geef elkaar de ruimte als je langs de schepen loopt.
De visserij gaat rond 11:00 op weg en vlak na het middaguur, zo rond 12:30, gaan ook de strontschepen beginnen aan hun reis naar Warmond. Daarna gevolgd door de beurtschepen. Na een groet aan Reid ter hoogte van "'t Tointsje" kiezen de schepen het ruime sop van het IJsselmeer om later in de week weer terug te keren in Workum.

Voor vragen of informatie kijk op de website www.zeilvracht.nl of mail naar wedstrijden@zeilvracht.nl

Bestuur Zeilvracht,
Cecile, Renee, Gerrit-Jan, Jantien en Roos