Houd me op de Hoogte 2020 – 07 “De laatste…”

Burgwerd, Vrijdag 16 oktober 2020 “De laatste”

Vrijdag, De dag van uitslapen… Niet te lang, want opruimen, afbreken, archiveren, evalueren, schoonmaken, terug kijken, afscheid nemen, uitzwaaien en naar huis…
Om vervolgens onderweg naar huis je gedachten nog eens te laten gaan over de afgelopen week en wat we allemaal gedaan hebben. Eerst natuurlijk de “virtuele journaal challenge” welke we lanceerden voorafgaand aan deze week en welke een 4-tal mooie inzendingen heeft opgeleverd. Van de bemannig van de Waterman met een zeer vermakelijke “whatsapp blog” tot de inzending van Sabine, 11 jaar, van de Geertje Rosa. De jeugd heeft de toekomst zullen we maar zeggen… Het begon op maandag met de gezamenlijke lunch bij de leugenbank en de fictieve start met zang van Nanne en Ankie en mooie woorden van Reid over de toekomst van Beurtveer en Strontrace en dat we vooral niet moeten stoppen met “vrachtzeilen”. Dinsdag het aansteken van het vuur op de vuurtoren als vuur van hoop in deze bijzondere en onzekere tijd voor velen van ons. En gister een soort van afsluiting met het beoordelen van de ingestuurde journaals en het eten van pizza’s.
Al met al toch nog een beetje een week gevuld met Beurtveer en Strontrace maar dan net even anders… Laten we hopen dat we volgend jaar weer een Beurtveer en Strontrace kunnen organiseren zoals we dat met z’n allen graag willen. De komende tijd gaan wij ons best doen om dat mogelijk te maken. We hebben immers niet voor niets een paar mooie wijzigingen doorgevoerd waar we nog niet van hebben gezien hoe die in de praktijk gaan uitpakken. Wij zijn erg benieuwd hoeveel deelnemers we volgende jaar in de “vrije klasse” in de Strontrace kunnen verwelkomen en hoe zal het opslitsen van de rusttijden in het Beurtveer zal gaan bevallen ? Ook beginnen we voorzichtig met het maken van plannen voor het 50 jarig jubileum in 2023. Veel werk en veel over na te denken. Dat doen wij graag en met veel plezier maar wil je meedenken of werken ? Dat kan natuurlijk altijd.

Dit is de laatste “Houd me op de Hoogte” van dit jaar. Begin december zal er een Vrachtbrief verschijnen met o.a. informatie over de ALV begin Maart. Wij wensen jullie allemaal een behouden vaart in deze roerige en bijtijds stormachtige tijden…

Bestuur Zeilvracht,
Cecile, Renee, Finy, Gerrit-Jan, Sandra, Jelle en Jantien