Houd me op de Hoogte 2020 – 04 Tussen werkelijkheid en fictie…

Workum, 13 oktober 2020, Tussen fictie en werkelijkheid,…

Na een over het algemeen ietwat hectische maandag, welke meestal volgt op een zo niet even uitdagende zondag, is de dinsdag meestal een dag van relatieve rust in de haven van Workum en aan boord van het wedstrijdschip,…
Met een goed gevoel hebben we nog even teruggekeken op de activiteiten zo aan het begin van de middag bij de sluis en leugenbank in de haven van Workum. Het is goed zo en we zijn blij dat we dit zo gedaan hebben.
De schepen zijn inmiddels onderweg en zwermen uit over het IJssel- en Markermeer op weg naar hun bestemming voor het eerste deel van de tocht naar Amsterdam of Warmond.
De geur van de houtkachel en gebakken eieren vult de roef, De telefoon rinkelt af en toe, faceboek stuurt een herinnering van 5 jaar geleden en de haven-, sluistijden en verhalen druppelen binnen…
Het had zo (mooi) kunnen zijn… En laten we hopen dat, zoals Reid gister ook al aangaf, dat het de komende jaren weer zo mooi zal worden…
Of toch, We hebben te maken met een bijzondere tijd welke later in de geschiedenislessen van onze (klein)kinderen zeker terug zal komen. We leren elkaar op andere manieren kennen en missen natuurlijk allemaal dagelijkse dingen die vorig jaar nog zo gewoon leken. Veel evenementen zijn afgelast en het is misschien ook nog maar de vraag hoeveel er daarvan weer terugkomen ? Niemand heeft een glazen bol en kan voorspellen hoe de wereld er over een jaar uitziet.
Kunnen we dan weer Beurtveren en Strontracen zoals we dat gewend waren? Of misschien biedt deze pandemie de mogelijkheid om eens goed in de spiegel te kijken ? Donderdag bestuursvergadering,… (Met pizza, dat dan weer wel omdat dat ook een soort van traditie is)

Zoals jullie wellicht al hebben gezien is er een mooi filmpje op facebook verschenen met een terugblik op een aantal jaren deelname van skutsje de Verwisseling. Mooie beelden en zeker de moeite van het bekijken waard.
Dan in het kader van “we kunnen het toch niet laten” hebben we vanavond zo rond een uur of negen het vuur op de vuurtoren weer laten branden. Natuurlijk een prachtige traditie en elk jaar weer een bijzonder moment om samen met Reid het vuur te mogen aansteken. Dit jaar brandt het dan misschien niet zo zeer om de van het Beurtveer en Strontrace terugkerende schepen naar binnen te geleiden, maar laten we het dan maar zien als het vuur van hoop op betere tijden…

Houd je faceboek bij de hand want we houden jullie op de hoogte,…

Bestuur vereniging Zeilvracht,...