Houd me op de Hoogte 2020 – 02

Burgwerd, 11 oktober 2020

Tja, wat zullen we er van zeggen...
Vandaag dus niet de hele dag in de haven van Workum bezig met het inrichten van de Tromp...
Ook het slepen met bureaus, stoelen, banken, aansluiten van verlichting en internet, uitrollen van mijn slaapzak, schoonmaken van het sanitair en de kombuis, installeren van computer en printer, aan boord brengen van kachelhout, ophangen van de verschillende vlaggen, markt, bijpraten met het bestuur, klaarmaken van de journaals en reglementen, telefoons controleren, ontvangen van de eerste schepen en schippers, samen met Reid het vuur op de vuurtoren aansteken, koffie en thee zetten, presentjes klaarleggen, lijstjes printen, marifoon installeren, boodschappen doen, herinneringen ophalen, palen in de dijk slaan, gerookte vis eten, vrijwilligers opvangen, even naar de Avontuur lopen, agenda's voor de schippersvergaderingen voorbereiden, meet- en technische commissie op pad sturen, havenindeling voor de bakker voorbereiden, bonnetjes voor de strontschippersmaaltijd in de Smidte klaarleggen, Sterke verhalen ophangen, Beerenburg voor Reid regelen, Weerberichten bekijken, trackers klaarleggen, evntuele stremmingen nalopen, naar de bloemist en de supermarkt voor 2 kratten bier..... Gaat dit jaar allemaal niet gebeuren,...
In plaats daarvan is de haven zo goed als leeg en heeft een deel van het bestuur zich, tegen beter weten in, verzameld bij de sluis om met weemoed terug te denken aan de afgelopen jaren en een volle en gezellige haven... Wat moet je anders als de afgelopen jaren de haven van Workum min of meer je thuis was tijdens de eerste week van de noordelijke herfstvakantie...
 
Een vreemde week ligt voor ons. Het had zo mooi kunnen zijn uitgaande van de windverwachting voor de komende dagen 🙂
 
Ideale omstandigheden, interessante route keuzes te maken en tactische beslissingen te nemen over bijvoorbeeld het inzetten van de, sinds dit jaar, twee rustperioden in het Beurtveer...
 
Niets van dat alles dus, straks "gewoon'' in mijn eigen bedje en morgen?, Toch maar even in Workum kijken of we nog iets leuks kunnen doen zo rond de klok van 1 uur... Houd je faceboek bij de hand zou ik zeggen...
 
En o ja, voor een ieder die het niet kan laten en toch even het goede gevoel wil krijgen; het Wedstrijdsecretariaat is deze week bereikbaar via 06 37336299 / 06 23236838 voor het doorgeven van sluis, start, rust en finishtijden, foto's, verhalen, vragen over de "virtuele journaal challenge" of zomaar,.... 

Bestuur vereniging Zeilvracht,