Deelnemers informatie 2019


Hier vindt je informatie welke ook met enige regelmaat naar de deelnemers is verzonden.

Maandagmorgen eerste schippersvergadering voor Beurtveer en Strontrace
Op maandagmorgen hebben we de eerste schippersvergaderingen voor de Beurt en Stront samengevoegd tot een vergadering. Een aantal onderwerpen waren al nagenoeg hetzelfde en wij denken dat het goed is om dit (weer) gezamelijk te doen. Bovendien spaart het ons als organisatie tijd welke we goed voor andere zaken kunnen gebruiken op de drukke maandagmorgen.
 
Brunch aan boord van de Tromp op donderdag
Op de donderdag organiseren we voor alle deelnemers van Beurtveer en Strontrace van 10:30 tot 12:30 een brunchbuffet. Dus eerst lekker uitslapen en dan gezellig met z’n alle aanschuiven bij het brunchbuffet. Wij zorgen voor het eten en drinken en jullie voor de mooie en sterke verhalen…   Opgeven uiterlijk zondag 20 oktober bij aanmelden aan boord van de Tromp. betalen mag dan ook maar kan ook vooraf door het juiste bedrag over te maken op rekeningnr.: NL68RABO0103593861 ovv brunch zeilvracht en het aantal personen.
 
Lezing tocht Heegemer Palingaak naar Londen
Op zondagmiddag om 15:00 zal Maarten Stuurman aan boord van de Tromp komen vertellen over de reis van de Heegumer Palingaak naar Londen. Aan de hand van foto’s zal hij vertellen over de voorbereiding, de reis en het verblijf aan boord van de Palingaak tijdens de reis.
 
Parkeren
Graag jullie medewerking v.w.b. het parkeren van auto’s. Parkeren kan uitsluitend en alleen op de aangegeven plaatsen en niet in de woonwijk of op de terreinen van Culterra en Sijsling. Dus ook niet voor de poorten! (Dit jaar zullen auto’s welke de toegangen blokkeren zonder pardon worden weggesleept) Kijk voor meer informatie over het parkeren op de website van de strontweek : https://zeilvaartcollegeworkum.nl/bereikbaarheid-en-parkeren   
 
Opstappers en VVV’ers
Op dit moment zijn er al meerdere aanmeldingen voor opstappers/VVV’ers.
Bij deze dan ook de vraag of je nog enkele extra bemanningsleden kunt gebruiken ?
Laat het ons even weten zodat we jullie met elkaar in contact kunnen brengen om de nodige afspraken te maken.
 
Brood bestellen
Ook dit jaar kan er weer brood besteld worden bij bakkerij Jo Keuning. Als je dat op tijd doet, voor zondag 20 oktober 16:00 wordt de bestelling kostenloos op maandagmorgen bezorgd en ben je verzekerd van vers brood waar je zeker t/m woensdag 😉 mee uit de voeten kan. Bestellen kan telefonisch 0515 541208 of email jokeuning@ziggo.nl en het assortiment bestaat o.a. uit : Wit-, Tarwe, Meergranen- en Volkorenbrood, Toscane (vollerkoren 30% meer vezels), Allison (zwaar volkoren), Vicorn, Suikerbrood, krentenbrood, Witte bolletjes, Tarwebroodjes, Krentenbollen. Of krokant: petit pain, Kaizer broodjes en Waldkornpiramide.
 
Wisselprijzen
Heb je nog een wisselprijs waar je graag van af wilt? Neem hem dan mee zodat we er iemand ander blij mee kunnen maken,,,
 
Ligplaatsen
Evenals vorig jaar kunnen weer beschikken over de kade van Sijsling. We doen on best om de kade zoveel mogelijk vrij te krijgen van zand maar helaas kunnen we dit niet beloven. Vindt je zand niet prettig en hou je meer van schapen ? dan kun je ook aan de dijk gaan liggen… Neem dan wel even een zware hamer mee want de palen krijg je van ons maar je moet ze er zelf even inslaan (en weer uithalen als je weggaat).
 
Vlaggen en Hesjes
Bij het jagen en het posten van de briefkaart is het verplicht dat er een geel veiligheidshesje wordt gedragen door de bemanningsleden op de wal. Deze worden al enkele jaren niet meer door de organisatie verstrekt maar je moet er zelf voor zorgen dat je deze aan boord hebt.
Vlaggen hebben we nog wel maar als je er zelf nog een hebt neem die dan mee want onze voorraad is niet onuitputtelijk.
 
Diner en muziek Liereliet
Op zondagavond bestaat de mogelijk om voorafgaand aan het optreden van de band Plunder https://www.bandplunder.nl/ mee te eten met het Liereliet diner in B&B “Op de hoek van de Stal”
Het diner is van 18:15 – 19:45 waarna aansluitend dus het optreden van “Plunder” opgeven en informatie via Liereliet https://www.liereliet.nl/index.php/nl/programma/tks
 
Strontbuffet voor deelnemers Strontrace
Ook dit jaar is er voor de bemanningen van de Strontschepen weer het traditionele “Strontbuffet” in de Smidte. Opgeven uiterlijk zondag 20 oktober bij aanmelding a.b. van de Tromp. De prijs van het buffet is voor dit jaar vastgesteld op 12,50,- pp.
 
Track-en-Trace
Evenals vorig jaar zullen alle deelnemende schepen weer gevolgd kunnen worden via “Track-en-Trace”. Dit wordt mogelijk gemaakt door Zeilvaart Warmond, waarvoor dank! Nieuw is dat er ook een app beschikbaar is voor android zodat de wedstrijden ook via de smartphone gevolgd kunnen worden. Je vindt de app in de playstore.   https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.zeilvaartwarmond.szwtracktrace