En Toen,…

Lieve leden, beste allemaal,

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt. Ongeveer alle protocollen zijn door ons bekeken, tegen het licht gehouden, aangepast en nogmaals gecorrigeerd. De gemeente weet niet goed wat ze moeten doen, maar zien wel de drijfveer achter onze vereniging en de positiviteit die dat met zich meebrengt.
Toch zijn er een aantal zaken die ons ernstig aan het twijfelen hebben gebracht:
- Er komen schepen vanuit het hele land samen in Workum
- Hoe reëel is het om te denken dat er geen publiek komt kijken naar een aantal mooie schepen in de herfstvakantie in de havenkom van Workum
- De BBZ protocollen voor aan boord van een (charter)schip zijn duidelijk, maar hoe bewaken we de grenzen?
- Als organisatie worden we mede aansprakelijk gesteld voor het handhaven van de regels aan boord van de deelnemende schepen: hoe dan?
- Moeten we wel zo'n evenement organiseren met het stijgende aantal Corona besmettingen van dit moment?
 
Kortom, in samenspraak met het Zeilvaart College Workum, de Visserij Vereniging Workum, het Liereliet en onszelf hebben we helaas besloten geen veilige en verantwoorde Strontrace en Beurtveer 2020 te kunnen organiseren.... Het spijt ons zeer.
We danken jullie allemaal voor het vertrouwen in ons en willen jullie graag laten weten dat we aan jullie denken. Ook het Zeilvaart College heeft met nadruk gevraagd om iedereen sterkte te wensen in deze chaotische tijden. Het niet kunnen organiseren van een zeilevenement is 1 ding, maar sommigen van jullie zitten in heel veel zwaardere stormen.
 
Hopelijk tot ergens op het water en tot in oktober 2021 in Workum!
 
Namens het bestuur van de Vereniging Zeilvracht,
Jantien Milders-Lubbert, voorzitter