Winnaars!

Bas en Tsjerk winnen de Strontrace

De Verwisseling van Bas Krom is de winnaar geworden van de 45e Strontrace!
In een snelle tijd van iets meer als 38 uur wist Bas met zijn bemanning de verwisseling van Workum naar Warmond en terug te varen. Door de straffe wind uit een relatief gunstige richting was de tijd zeer snel. Zeker de terugweg vanuit Warmond verliep erg snel door de mooie bezeilde koersen op de ringvaart en het IJsselmeer. In de zware klasse is schipper Tsjerk Hesling Hoekstra met de Willem Jacob de winnaar geworden in de zware klasse. De 4 schepen in de zware klasse hadden een relatief zware tocht. Omdat dit jaar niet via Haarlem gevaren kon worden i.v.m. een stremming van enkele bruggen, ging hun reis heen en terug via Amsterdam. Zeker de heenweg was hierdoor relatief zwaar omdat er veel gejaagd moest worden langs de ringvaart. In deze klasse waren de laatste schepen dan ook pas vandaag in de loop van de dag weer terug in Workum.

Overwinning wint wederom het Beurtveer
Het Beurtveer is ook dit jaar weer een prooi geworden van Joost Martijn met de Overwinning. Ook dit was een zeer snelle editie vanwege de stevige wind uit een gunstige richting. Best wel bijzonder dit jaar is de mooie 11e plaats van de Lutgerdina. Dit schip dat varen met mensen met een beperking altijd tot een feestje maakt was dit jaar bijzonder snel. Onder de vakkundige leiding van Schipper Mark Muller en zijn bemanning is de gehele route en zijn alle havens bezocht in een mooie snelle tijd met dus die 11e plaats tot gevolg. Verder kende deze 44e editie van het beurtveer een aantal kleinere incidenten welke gelukkig allemaal met weinig tot geen materiële en lichamelijke schade zijn afgelopen. Zo moest een bemanningslid van de Dankbaarheid even naar het ziekenhuis voor wat foto’s omdat hij “gelanceerd” was door een fok en darabij op zijn schouder was geland. Gelukkig niets stuk en hij kon later weer verder. Ook de Bontekoe had een akkefietje in Lemmer wat de nodige tijd kostte maar gelukkig ook zonder persoonlijke ongelukken. In Urk zal een stukje van de remming moeten worden vervangen omdat deze is beschadigd tijdens een aanlegpoging. Het laatste beurtschip arriveerde vandaag in de loop van de morgen in Workum.

We kunnen terugkijken op wederom een mooi en geslaagd evenement en hopen alle deelnemers volgend jaar terug te zien voor het 45e Beurtveer en de 46e Strontrace!